FEYENOORD MOET AAN SCHREUDER EN MEIJER DENKEN VOOR OPVOLGING SLOT

Feyenoord is na het nieuws over de zeer concrete interesse van Liverpool in Arne Slot naarstig op zoek naar een geschikte potentiële opvolger. Volgens het

Algemeen Dagblad

zijn er tal van Nederlandse trainers beschikbaar en journalist Mikos Gouka noemt onder anderen Dick Schreuder en Rogier Meijer als opties voor de Rotterdamse club. Eerder werd bekend dat Joseph Oosting van FC Twente in beeld zou zijn bij Feyenoord.

De taak om een geschikte opvolger te vinden voor Slot ligt in handen van algemeen directeur Dennis te Kloese, die verantwoordelijk is voor de technische zaken. Eerder leek de 45-jarige coach al op weg naar uitgang en toen schetste Te Kloese al een profiel voor een nieuwe coach. “De huidige speelstijl, met veel energie en aanvalslust, die willen we handhaven”, vertelde hij destijds. “Mocht Arne ooit vertrekken, dan zullen we zoeken naar een trainer die daarbij past. Al zal iedere trainer ook zijn eigen accenten willen toevoegen”

Gouka doet in het Algemeen Dagblad enkele suggesties voor wanneer Feyenoord na Slot opnieuw een Nederlandse trainer wil aanstellen. “Op trainingscomplex 1908 is de voertaal al geruime tijd Engels, maar als Te Kloese per se een een Nederlander wil strikken, dan vallen Oosting van FC Twente en Meijer van NEC op”, schrijft de clubwatcher van Feyenoord. “Meijer lijkt wat dat betreft een meer creatieve keuze. Hij wordt door de technische staf van het huidige Feyenoord gezien als één van de meest tactisch geschoolde trainers in de eredivisie. Iemand ook die in staat is om wedstrijden naar zijn hand te zetten.”

Lees ook:

De drie spelers die Joseph Oosting mee moet nemen van FC Twente naar Feyenoord

Naast Oosting en Meijer schuift Gouka ook Schreuder naar voren. “Hij laat, samen met zijn rechterhand Johan Plat, goed werk zien bij het Spaanse CD Castellón, waarmee ze op het punt staan te promoveren en nog tot medio 2027 onder contract staan”, schrijft de journalist. “Schreuder hanteert weliswaar een compleet ander systeem dan Slot, maar doet dat wel op een aanvallende wijze. Maar of Schreuder zijn project in Spanje al na een jaar wil loslaten?”

Een terugkeer van de clubloze Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord wordt ook geopperd door Gouka, die Robin van Persie afschrijft. “Te onervaren. Hij moet eerst vlieguren maken, waarschijnlijk bij sc Heerenveen, alvorens het hoofdtrainerschap in De Kuip aan de orde kan komen”, aldus de journalist. Ook de namen van Albert Stuivenberg (Arsenal), Pascal Jansen (clubloos) en Pepijn Lijnders (Liverpool) worden genoemd als Nederlandse opties voor de opvolging van Slot bij Feyenoord.

2024-04-24T16:56:20Z dg43tfdfdgfd